PROPOSED Assembly Weekend Schedule as of 8/10/16

DAY	START	STOP	TIME ALLOWED	A CTIVITY
DAY	TIME	TIME	TIME ALLOWED	ACTIVITY
Friday	3:00	5:00	2 hours	SPRING & FALL - Open Board Meeting
	5:15	6:15	1 hour	NEW! SPRING & FALL - Open OA Meeting - hosted by local IG - food allowed in meeting room
	6:15	6:55	40 minutes	SPRING & FALL - Registration
	6:25	6:55	30 minutes	SPRING & FALL - New Rep Orientation
	7:00	7:10	10 minutes	SPRING & FALL - Announcements from the Board & the floor, Board intros
	7:10	8:00	50 minutes	NEW! SPRING - present/discuss possible outreach goals for R5, brief intro to WSBC
	7:10	8:00	50 minutes	NEW! FALL - Learning Session (training or workshop)
	8:00	8:10	10 minutes	SPRING & FALL - Break
	8:10	9:10	1 hour	SPRING & FALL - Intergroup Sharing
	9:15	??	As needed	SPRING & FALL - State Meeting (as needed and informal)
Saturday				DROP - New Rep Orientation
				DROP - Committee Chairs Meeting
	7:45	8:00	15 minutes	SPRING & FALL - Latecomers Registration
	8:00		30 minutes	SPRING & FALL - Morning Session - includes call to order, opening ceremonies, roll call, adoption of credentials report/standing rules/agenda/consent agenda, recognitions, appointments announced *
		8:35	5 minutes	SPRING - Nominating Committee appointments
	8:35	9:15	40 minutes	SPRING & FALL - Board & Trustee reports Q&A (5 minutes each), announcements, adjournment **
	9:15	9:30	15 minutes	SPRING & FALL - Break

PROPOSED Assembly Weekend Schedule as of 8/10/16

9:30	11:00	90 minutes	SPRING & FALL - Business Committees meet (including Board liaison) - Bylaws, Finance, Convention, Media
11:30	12:30	60 minutes	SPRING & FALL - Luncheon
12:30	1:00	30 minutes	NEW! SPRING & FALL - Speaker (held in the assembly room - can't always count of having luncheon set up in a meeting room)
1:00	1:30	30 minutes	SPRING & FALL - Business Committees continue meeting as needed
1:00	1:30	30 minutes	SPRING & FALL - Bylaws consider any committee motions for Emergency New Business
1:30	2:00	30 minutes	SPRING & FALL - Afternoon Session - includes call to order, opening ceremonies, credentials report, report of minutes approval committee, 7th Tradition collection, Time Out for Robert
2:00	3:30	90 minutes	NEW! SPRING - Committee of the Whole meets to vote on R5 Outreach goal for upcoming year, brainstorm/select tasks to support the goal, divide into task sub-committees
3:30	3:45	15 minutes	SPRING - Break
3:45	5:00	75 minutes	NEW! SPRING - Outreach Sub-Committees meet, organize, plan (including Board liaison)
2:00	2:45	30-45 minutes	FALL - Candidate presentations and Q&A
as needed		15 minutes	FALL - Break
3:00	5:00	2 hours	FALL - New Business - motions from pre-assembly packet, final convention report, emergency new business (if appropriate)
5:00	5:15	15 minutes	SPRING & FALL - Business Session adjournment - announcements, etc.
5:30	7:30	2 hours	SPRING & FALL - Dinner on your own
7:30	9:00	90 minutes	SPRING & FALL - Open OA meeting (hosted by local IG)

PROPOSED Assembly Weekend Schedule as of 8/10/16

Sunday	8:00		10 minutes	SPRING & FALL - Business Session - includes call to order, some opening ceremonies, credentials report updates
			15 minutes	SPRING & FALL - Business Committee Reports - Bylaws, Finance, Convention, Media (3 minute reports)
			15 minutes	SPRING & FALL - Outreach Sub-Committee Reports - report for each task (3 minute reports)
			30-45 minutes	FALL - Elections and approval of budget *** (Affirm Trustee candidates again in 2018)
			40-60 minutes	SPRING - New Business - motions from pre-assembly packet, convention bid presentations, emergency new business (if appropriate)
		10:00	10 minutes	SPRING & FALL - Closing Ceremonies - recognition of outgoing reps, Green Dot ceremony, announcements from the floor, Lifeline Drawing ****, adjournment & OA Promise
	10:10	10:30	20 minutes	SPRING & FALL - Good of the Order
	11:00	11:00		SPRING & FALL - Hotel checkout
	11:00	1:00		SPRING & FALL - Closed Board Meeting - officers need late checkout

^{*} Appointments of timer, copy coordinator, minutes approval committee announced - volunteers solicited ahead of Assembly

^{**} Day in the Life presentations move to a Board/Committee update call in the summer

^{***} Committee budget requests due at Board/Committee update call in the summer

^{****} Draw for Lifeline subscription only